Designer bij Allianz Nederland Levensverzekering

De Zwolsche Algemeene Levensverzekering, waar ik vanaf 1999 in dienst was (1999 – 2003), fuseerde met Royal Nederland na een overname van Allianz. Zo was ik bij het nieuwe bedrijf Allianz Nederland. Bij Allianz ben ik vervolgens direct betrokken geraakt bij de invoering van internationale huisstijl in Nederland en bij het neerzetten van deze nieuwe naam in Nederland.

Grafisch

Naast het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl kreeg ik projecten de Allianz Kunst- en wijncollectie en het kunstfeest. Dit waren jaarlijks terugkerende werkzaamheden.

Allianz organiseerde regelmatig congressen. Hiervoor ontwikkelde ik de volgende uittingen: uitnodigingen, banieren, posters, programmaboekjes, menukaarten en persfoto’s maken. Elk congres met een eigen thema en uitstraling.

Met de productmanagers en de markeingmanager bedachten we incentives voor onze beste intermediairs met de daarbij ondersteunende materialen uit van menukaarten tot programmaboekjes.

Met regelmaat werden er campagnes bedacht om het intermediair te binden en top of mind te blijven bij de toprelaties. De campagnes gaven de mogelijkheid om meer de grenzen van de huisstijl op te zoeken, zodat deze extra attentie hadden en toch zeer herkenbaar Allianz Nederland bleven.

 

Bij Allianz Nederland van grote campagnes tot trainingsgidsen en catalogie.

 

Kort filmpje over de samenwerking met de commerciƫel directeur

Voormalig Commercieel Directeur Allianz Nederland Levensverzekering N.V., Govert M. Trouwborst over de samenwerking met Jules Ponsioen en de Kunst- en Wijncollectie.

Allianz Nederland Kunstcatalogus en Wijn catalogus

Lijn uitzetten voor jaarlijks kunstfeest en de kunst- en wijncatalogus (conceptueel en grafische uitwerking). Van het design, aansturen van de fotografie tot de controle van de drukproeven.

Wijncatalogus 2004 – 2005
Witte editie

Kunstcatalogus 2004 – 2005
Witte editie

Kunstcatalogus 2005 – 2006
Inspiratie-editie

Kunstcatalogus 2006 – 2007
Zilvere editie

Huisfotograaf

Bij Allianz Nederland Levensverzekering was ik huisfotograaf van interne activiteiten, congressen en campagnes.