CV Jules Ponsioen

Zowel in loondienst als in het ondernemerschap heb ik mij steeds meer ontwikkeld van een 'vertaler' naar een grafisch resultaat, naar een 'probleem oplosser'

Werkervaring

Werkervaring

Tijdens mijn werkervaring heb ik zowel aan klantzijde als aan bureauzijde ervaring op kunnen doen.

 • Vereniging Eigen Huis

  2017 - HEDEN
  Medewerker afdeling Digital.

  Webdesign, UX, beeldredactie/bewerken, huisstijl voor digitale uittingen.

  Bij Vereniging Eigen Huis heeft meer dan 750.000 leden en dagelijks meer dan 20.000 bezoekers. Mijn eerste opdrachten bestonden voornamelijk uit de bestelprocessen van de diensten te verbeteren en een interpretatie en doorvoering van de nieuwe huisstijl te realiseren.

 • CRC - CREATIVE RESULT COMMUNICATION

  2007 - 2016
  Studio-medewerker & multimedia. Werkzaam als designer en motion graphic designer voor opdrachtgevers als Audi, Volkswagen, Vereniging Eigen Huis, Yamaha Motors, MAN en SEAT. CRC is een reclamebureau in Leusden dat zich voornamelijk richt op de opdrachtgever PON. Bij CRC heb ik onder andere de huisstijl van CRC ontworpen en meegewerkt aan doorvoeren van meerdere huisstijl-updates. Ik heb huisstijlen ontwikkeld, ontwerpen voor e-mail campagnes gemaakt en video’s gemaakt voor die showrooms van verschillende automerken. Meer over CRC

 • Allianz Nederland

  2003 - 2007
  Op de markering afdeling van de verzekeringstal levensverzekeringen. Ik was onder andere verantwoordelijk voor huisstijl ontwikkeling en bewaking, design voor de jaarlijkse kunst- en wijncatalogus, folders, promotiemateriaal voor congressen en campagnes, verslagen, presentaties en fotografie.

  Als designer werkte ik in opdracht van de marketingmanager en commercieel directeur. Buiten het ontwerpen en opmaken van het reguliere drukwerk voor Allianz, hield ik mij bezig met het ontwikkelen van materiaal voor loyaliteitsprogramma’s en incentives. Meer over Allianz Nederland

 • Zwolsche Algemeene

  1999 - 2003
  Marketing afdeling van levensverzekeringen. Huisstijl bewaking, grafische ondersteuning intermediair (logo's, folders, DM's, campagnes), software intermediair, presentaties en meer.


Eigen bedrijven

Het ondernemerschap heeft mij geleerd zelfstandig te kunnen werken en geleerd verantwoordelijk te zijn voor het gehele proces.

  • VORMGEVER (ZELFSTANDIG)

   2007 - HEDEN
   Logo's, huisstijlen, websites, Adwords campagnes, SEO, online copy en video (concept, opnames en editing). Als zelfstandig ondernemer zet ik mij vooral in voor kleine ondernemers. Zelfstandig ondernemerschap heeft mij erg geholpen in mijn ontwikkeling.


   Voorbeelden webdesign & huisstijl:
   RichardHodgkiss.com
   Teamspeling.nl
   FightAthlete.training
   DeOudeDeurklink.nl

  • JULES & JEREMY

   2008 – 2012
   Ontwerpen, produceren en verkopen van eigen design meubels.
   - Ervaring:
   - Meubeldesign
   - Promotie (online & offline)
   - Website
   - Persberichten schrijven
   Meer over Jules & Jeremy

  • IN NEDERLAND UIT

   2001 - 2011
   In de tijd dat de meeste websites link dump sites waren. Hebben Mike Obispo en ik inUtrechtuit.nl opgezet als informatieve website. Later hebben we met IZI-services een CMS gebouwd en het concept uitgebouw naar alle grote steden.
   Ervaring:
   - Webdesign
   - Online copy schrijven
   - SEO