Jules & Jeremy meubel design

Eigen ontworpen designmeubels en kunstexposities op de Oudegracht van Utrecht. Al jarenlang droomde ik en Jeremy (een jeugdvriend) van een eigen meubelzaak met eigen designs. In 2007 was het zo ver, we zijn aan het ontwerpen geslagen en naar Azië gegaan om producenten te vinden.

Werkzaamheden:
Eigen meubels ontwerpen, produceren en verkoop; Bouwen, optimaliseren en content schrijven voor de website; Schrijven van persberichten en website content; Kunstexposities en openingen organiseren; Promotie meubels en kunst; Inkoop materialen; Inkoop meubels Azië; Administratie; Bezorgen.

Eettafel Una Parte

De eettafel Una Parte is het best verkocht. Ik wilde een eettafel ontwerpen die niets afdeed aan comfort, maar wel onconventioneel.

Film met Jules & Jeremy designs

Film uit 2009, nog gemaakt in Imovie

Jules & Jeremy kunstgallerie


Het leek ons een mooi idee om naast eigen meubels ook kunst te verkopen door middel van het organiseren van kunstexposities. We hebben exposities van bekende en minderbekende kunstenaars mogen organiseren in onze showroom.


Uitnodigingen voor de exposities


HOI magazine chair

De HOI magazine chair: Met de HOI magazine chair hebben we verreweg de meeste publiciteit gehad. Diverse artikelen in magazines en blog-posts in alle talen, over de hele wereld.

Hoe ben ik tot dit ontwerp gekomen? Ik werd benaderd door Stichting HOI, deze doet ‘oplage tellingen’ van kranten en tijdschriften voor adverteerders. Zij zocht een bestaande stoel waar boeken in konden worden opgeborgen. Zij vroegen of ik iemand kende die een dergelijke stoel wilde uitlenen. Nadat ik hen moest teleurstellen, vroeg ik waarom zij deze stoel wilde lenen. Zij wilde de stoel gebruiken voor een campagne van stichting HOI voor in vakbladen als Nieuwstribune en de Adformatie. Mijn conclusie was dat zij een magazine- en krantenstoel nodig hadden en geen boekenstoel. Zij garandeerde mij dat zoiets niet bestond. ‘Nog niet!’ was mijn antwoord, ‘laat mij een voorstel doen’. Ruim een maand later stond de ‘HOI magazine chair’ in onze showroom.


Hoi Magazine chair

Jules & Jeremy heeft internationaal aandacht gekregen in de pers. In de grdrukte media, maar vooral online. Toonaangevende blogs uit Japan tot Brazilië en uit Noorwegen tot Zuid-Afrika.